Selamlar dostlar, bugün forumda harika bir teknolojik gelişmeyi sizinle paylaşmak istedim. Özellikle konsolunda devasa oyunları indirmekten ciğeri solan Xbox kullanıcılarını cok mutlu edecek bir haber bu!
Biliyorsun, yeni nesil oyunların boyutları artık aldı başını gitti. 100 GB, 150 GB derken indirmek saatler sürüyor, insanı cidden hayattan bezdiriyor. Ama durumlar sonunda değişiyor gibi duruyor.
Xbox İndirme Hızları İçin Yeni Bir Özellik Yolda
Geçenlerde internette gezinirken Turuncu Levye'nin bu haberine rastladım. Microsoft, oyun indirirken yaşanan o kanser bekleme sürelerini azaltmak için arka planda yeni bir indirme optimizasyon özelliği test ediyormuş.
Buna göre konsol aktif olarak kullanılırken indirme hızlarının aşırı düşmesini engelleyecek bazı çözümler üzerinde çalışıyorlarmış. Eğer sen de benim gibi indirme başlattığında konsolun başında saatlerce bekliyorsan, bu güncelleme hepimize ilaç gibi gelecek demektir.
Peki Ne Zaman Geliyor?
Şuan özellik Xbox Insider kullanıcıları ile test aşamasındaymış. Yakında tüm kullanıcılara kararlı sürümle dağıtılmaya başlanır diye tahmin ediyorum. En azından bilgisayardaki Xbox uygulamasındaki geri uyumluluk haberlerinden sonra bu hız güncellemesi de harika bir artı olacak.
Sen ne düşünüyorsun bu yeni özellik hakkında? Xbox'ın indirme hızlarından şu an memnun musun yoksa senin için de büyük bir işkence mi?