1980'lerin Soğuk ve Karanlık Haber Odasına Hoş Geldin!
Selamlar herkese! Bugün internette dolanırken acayip ilgimi çeken bir oyuna denk geldim ve hemen blog tarzında sizinle paylaşmak istedim. Gerilim ve retro atmosfer sevenler buradamı? Karşınızda: Static Hour.
Oyunun Konusu ve Oynanış
Bu oyunda 1980'lerde bir haber kanalında gece vardiyasında çalışan tek editör sensin. Dışarıda büyük bir şiddet dalgası ve kaos var. Senin görevin ise halka neyi anlatıp neyi gizleyeceğine karar vermek.
- Haberleri Doğrula: Muhabirlerini sahaya gönderip olayların aslı astarı varmı diye kontrol ettirebiliyosun.
- Kararlar Senin: Halka her şeyi anlatıp panik mi çıkaracaksın, yoksa bazı şeyleri saklayıp düzeni mi koruyacaksın? Seçim tamamen senin ellerinde.
- Retro Atmosfer: Telsiz sesleri, eski telefon rehberleri (rolodex falan) ve o dönemin o kasvetli havası çok iyi yansıtılmış.
Neden Takip Etmelisin?
Şahsen dezenformasyon ve yalnızlık temasını işleyen psikolojik gerilim oyunlarını çok seviyorum. Hele birde işin içine 80'ler medyası girince tadından yenmez olmuş.
Oyunun henüz net bir çıkış tarihi yok ama PC için Steam'e geleceği kesinleşti. Bence şimdiden istek listene ekle derim, kaçırmamak lazım!