Selamlar teknosever dostlar! Bugün Epic Games'in Fortnite cephesindeki son kurnazlıklarından bahsetmek istiyorum size. Biliyorsunuz oyun içi mağaza zaten öteden beri can sıkıcıydı ama son zamanlarda işi iyice yokuşa sürmüşler. Ben de mağazadaki değişiklikleri inceledim ve can sıkıcı birkaç noktayı sizin için derledim.
Hediye Kartı Aldatmacası
Eskiden direkt V-Papel kartı alabiliyorduk ama artık o kartlar üretilmiyor. 'Fortnite Hediye Kartı' diye sattıkları şey aslında sadece Epic Games Store bakiyesi veriyor.
- Bakiye Uyuşmazlığı: Mesela sana 30 dolarlık kart hediye geldi diyelim, ama mağazadaki paketler bu fiyata tam uymuyor. İllaki içeride paran kalıyor ya da üstünü cebinden tamamlıyorsun.
- Konsol Sıkıntısı: Eğer Nintendo Switch kullanıyorsan, EGS üzerinden aldığın V-Papeller konsola aktarılmıyor bile! Web tarayıcısından girip almak falan gerekiyor, tam bir eziyet...
'Tam Tutar' (Exact Purchase) Tuzağı
Epic, tam ihtiyacın olan kadar V-Papel almanı sağlayan bir özellik getirdi ama fiyatlandırma resmen soygun.
- Örnek: 2600 V-Papel mi lazım? Sana tam 27 dolara mal oluyor. İlk 2400'ü normal fiyattan, kalan 200'ü ise neredeyse iki katı fiyattan satıyorlar! Yani azıcık kar edeyim derken aslında cebinden daha fazla para çıkıyor benden söylemesi.
Anlayacağınız Epic Games, o eski kaçırma korkusu (FOMO) taktiğini iyice abartmış durumda. Mağaza her gün değişiyor ama hep aynı popüler kostümler dönüp duruyor, aradığımız nadir şeyleri hiç göremiyoruz bile.
Sen ne düşünüyorsun bu durum hakkında, son zamanlarda Fortnite mağazasından alışveriş yaparken bu saçmalıklara denk geldin mi? bence cüzdanları sıkı tutmanın vakti geldi artık.