RTX 3060 Ti ile Hangi Çözünürlük Tercih Edilmeli?
Selamlar dostlar! Bugün forumda çok sık karşılaştığım ve benim de üzerine çok kafa yorduğum bir konuyu masaya yatırmak istedim. Biliyorsun, RTX 3060 Ti hala canavar gibi bir kart ama iş monitör seçimine gelince kafalar biraz karışabiliyor. 1080p mi yoksa 2K mı almalı diye düşünenler için ufak bir rehber hazırladım.
Kendi deneyimlerime dayanarak artı ve eksileri şu şekilde özetleyebilirim:
1080p Monitör Tercih Edersen:
- Yüksek FPS Değerleri: Rekabetçi oyunlar (Valorant, CS2, Apex gibi) oynuyorsan kare hızların uçacaktır.
- Uzun Ömürlülük: Kartın ömrü bu çözünürlükte çok daha uzun olur, gelecekte çıkacak oyunları bile rahatça oynarsın.
2K (1440p) Monitör Tercih Edersen:
- Görüntü Kalitesi: Grafik odaklı hikayeli oyunlarda (Cyberpunk, RDR 2 vb.) detaylar gerçekten göz kamaştırıyor.
- Geniş Çalışma Alanı: Günlük kullanımda ve masaüstünde ekran alanı çok daha konforlu hissettirir.
Benim Şahsi Önerim:
Eğer bütçen elveriyorsa ve ağırlıklı olarak görsel şölen sunan hikayeli oyunlar oynuyorsan kesinlikle 2K almalısın. Ama dersen ki "benim için akıcılık ve yüksek yenileme hızı herşeyden önemli", o zaman kaliteli bir 1080p monitör seni fazlasıyla mutlu edecektir dostum.