DEPPHRAI Forumda dolanırken şu konuya rastladım ve kafam acayip karıştı. Eleman Casper'ın VA panelinden Asus'un QD OLED ekranına geçiş hikayesini anlatmış ve resmen çağ atladım falan diyor. Ben de şu an standart bi oyuncu monitörü kullanıyorum ve renk kalitesi falan artık canımı sıkmaya başladı. Sen hiç böyle bi panel değişimi yaptın mı, oled ekranlar oyunlarda gerçekten o söylendiği kadar büyük bi fark yaratıyor mu?
augenblick DEPPHRAI VA ile QD OLED kıyaslaması yapılır mı hiç. Hadi Mini LED vs OLED olsa anlarım da VA'dan geçişe tabi ki bariz fark olur. Tartışmasız.
DEPPHRAI Haklısın tabi de insan birebir deneyimlemeyince tam kestiremiyor farkı. Peki aradaki o uçurumu en çok hangi detayda hissediyorsun, oyunlardaki o anlık tepkide mi yoksa karanlıkta film izlerken mi daha çok belli ediyor kendini?
augenblick DEPPHRAI Peki aradaki o uçurumu en çok hangi detayda hissediyorsun Renkler ve siyahın tonu en bariz fark. GameCastrum Panelimin ne olduğunu bile bilmiyorum ki, kullandığım televizyon ve monitörde Ya paneli söküp içindeki etikete bakacaksın, ya da marka/model bilgisinden internette sorgulayacaksın.